08. Fokus på

Fokus på: Ronja06

2010-06-19 20:52 #0 av: Metinia

Bakom alias Ronja06 kan man tro att det gömmer sig en tjej vid namn Ronja. Men icke! Istället hittar vi Emelie Magnusson, en fotograf med mycket kreativitet och kärlek.

Bild 1 till Fokus på: Ronja06

Hur kom det sig att du började fotografera?

Oj, detta var en jättesvår fråga, det var så otroligt länge sedan känns det som. Men jag har motiverat mig en aning i den kommande frågan om detta, att jag alltid älskat att skapa och vara kreativ helt enkelt. Fotografering är som att skapa konstverk på bara en knapptryckning. Hur bra är inte det? Nu har tyvärr penslarna legat på hyllan ett tag, de har ersatts av min kamera får man väll säga. *ler*

Bild 2 till Fokus på: Ronja06Hur tycker du att fotograferingen har påverkat ditt liv?

Fotograferingen har påverkat mig väldigt mycket. Jag tycker det är viktigt att dels föreviga ögonblick, eftersom livet inte går i repris, och sedan så tycker jag att det är en rolig givande "hobby". Fotografering för mig är mer som konst, eftersom man kan skapa otroliga bilder på bara en knapptryckning. Jag har alltid älskat att skapa, och jag älskar att måla upp bilder. Det gick väll lite hand i hand. Tack vare att jag fotograferat i stort sett varje dag i ett par år nu, har mitt synsätt förändrats när det gäller en helhet av att "titta" på ett arbete och den värld vi lever i. Fotograferingen var det som fick mig att öppna ögonen för mediautbildningar också, jag insåg att jag kanske till och med kunde (mer eller mindre) gå ett gymnasium där man faktiskt fick lära sig mycket om fotografering. Sagt och gjort, tack vare fotograferingen valde jag den gymnasiumlinje jag valde -eller rättare sagt vilken inriktning jag ville gå. Samhällsprogram med inriktning IT/media. Ett val jag inte ångrat en minut då det passade som handen i handsken för mig.
Jag har även skaffat många kontakter lite överallt runt omkring i världen, och man skall inte tala om i Sverige!

Hur ser du på dig och ditt fotograferande?

Jag ser mig själv som en vanlig hobbyfotograf. Jag fotar för glädjens och känslans skull, även om det blivit allt fler fotouppdrag den senaste tiden.

Vad använder du för utrustning när du fotograferar?

Jag använder mig av min Nikon D90. Men jag har spanat lite på en Nikon D700, vilket jag hoppas att införskaffa i framtiden.

Bild 3 till Fokus på: Ronja06

Hur länge har du hållit på med fotografering?

Jag vågar påstå att jag började fotografera när jag var runt 12 år gammal och fick min första digitalkamera av min pappa. Alltså har jag hållt på med fotografering i drygt 5år. Dock så började jag fota seriöst vintern 2009.

Har du någon förebild inom fotografin?

Nja, inte direkt tror jag. Får väll säga att många fotografer har inspirerat mig i mitt arbete. Jag har alltid gillat att söka runt på olika fotohemsidor för att söka inspiration till mina kommande fotodagar.

Finns det någon mer stans man kan hitta dina bilder?

På min hemsida - http://www.hundliv.webb.se. Har jag mitt galleri där jag delar med mig av mina fotouppdrag och fotodagar. Jag har även sålt och publicerat bilder i både USA och Kanada, och mina bilder kan även hittas på olika hemsidor och bloggar. (från fotouppdrag för privatpersoner)

Har du något bra tips till alla Djurfoto iFokus medlemmar som kan vara användbart vid fotografi?

Fota från hjärtat! Våga fota ur olika vinklar och perspektiv. Och ser du en fantastisk bild som någon fotat - var inte rädd för att fråga hur fotografen lyckades så bra! :)

Bild 4 till Fokus på: Ronja06

Tack Emelie för intervjun och lycka till i framtiden!

Anmäl
2010-06-19 21:39 #1 av: Mari

Kul att läsa och vackra bilder Skrattande

Jag blir väldigt nyfiken när du säger att du sålt bilder till både Usa och Kanada, hur gick det till?

Anmäl
2010-06-19 22:51 #2 av: Ronja06

Lite roligt att läsa om sig själv i en artikel faktiskt. *ler* Oskyldig

#1: Varje gång jag sålt en bild har det varit personen i fråga som har kontaktat mig, i dessa fall igenom mejlkontakt. En av mina bilder har varit med i en kalender som var aktuell i kanada under 2009. Ungefär ett år senare kontaktade en konstnär i USA (en person som målar med akvarell och sedan säljer vidare sina bilder på utställningar eller något sånt) *tyvärr lite osäker hur hon personligen gjorde för att sälja sina bilder. Om jag inte minns fel var det något sådant* mig, och frågade om det var OK om hon möjligen skulle kunna få måla av en av mina bilder som jag fotograferat. Allt skedde igenom internet. :)

Anmäl
2010-06-19 23:54 #3 av: Mari

#2 Kul! Vad var det för bilder?
Internet är ett bra redskap Flört Jag vill också bli kontaktad från utlandet, tycker det verkar jättecoolt!
Fick du något exemplar av almanackan?

Anmäl
2010-06-20 00:46 #4 av: Ronja06

#3: Nej, tyvärr fick jag inte det. Hade planer på att eventuellt beställa, tyvärr så blev det aldrig av av någon konstigt anledning. *suckar*

Bilden till almanackan har jag inte kvar på datorn, utan den ligger på min extrerna hårddisk för tillfället. Dock finns bilden som användes i USA på min hemsida. http://www.ronja.cybersite.se/document.htm?doc=81487 Bilden näst längst ned. På en liten valp.

Anmäl
2010-06-20 01:35 #5 av: conejos

hennes hemsida är jättefin och hon har superfina hundar och tar jättebra kort:D

Anmäl
2010-06-20 15:47 #6 av: Ida94

Kul att läsa och jättefina bilder :)

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.