04. Fotografer

Susanne Johansson: Vinnare!

2010-02-23 01:02 #0 av: Martin

Grattis Sissi, eller Susanne Johansson som är den person som finns bakom nicket "Sissi" till att ha vunnit Jul- och Nyårstävlingen här på Djurfoto.Ifokus.se!

I stenhård konkurrens tog Susanne "Sissi" Johansson hem förstaplatsen i Jul- och Nyårsstävlingen här på Djurfoto.Ifokus.se. Vi som är sajtvärd och medarbetare på sajten önskar Sissi ett Stort Grattis!

Förstapriset denna gången var tyvärr inga miljoner, men dock ära och glamor och en intervju här på sajten. Intervjun nedan med frågor i fetstil och svar i normal stil. Alla foton på sidan tagna och redigerade av Sissi, endast storleken är ändrad av medarbete på Djurfoto.Ifokus.se för att passa artikelformatet.

Katten heter PR S*Svampan's Tryffel och har en här

Detta är en perfekt Norsk Skogskatt så som Sissi ser det, vild look - precis som det skall vara.

Sussi - kan du inte berätta lite om vem du är och vad du har för bakgrund inom fotografins värld?

Mitt namn är Susanne "Sissi" Johansson och jag föder upp Norska skogkatter, det var också i och med det som mitt fotointresse började. Det är ju väldigt viktigt att man marknadsför sina katter och kattungar på bästa möjliga sätt med bl.a. "säljande" bilder. När det var dags för min första kull så köpte jag en vanlig digitalkamera med 8 megapixlar, det fungerade väl bra men efter ett tag så kände jag att jag ville ha en "riktig" kamera och köpte då en Canon EOS 400, som jag använder än idag. Jag är väldigt nöjd med min Canon kamera men så fort ekonomin tillåter så ska jag köpa mig ett nytt objektiv som inte är så känsligt för "rörliga" motiv samt en extern blixt så att man inte är så beroende av dagsljus.

PR S*Svampan's Tryffel är en av katterna som bruka

Tryffel, en av katterna som brukar vara svåra att fånga på bild, nu fångad i starkt solsken som alltid innebär en utmaning för fotografen.

Berätta lite om din vinnande bild (ditt julkort), hur du tänkte när du valde motiv och ändrade lite i bilden med tilläggen osv.

Varför jag valde just det motiv jag gjorde inför tävlingen var för att jag tycker att katten poserar så bra och redan står i djup snö, så någon större manipulering behövdes inte göras för att få den rätta julkänslan. Det jag har gjort är att klona in en lite roligare och "juligare" bakgrund för att få den rätta känslan.

Vinnarbild i Jul- och Nyårstävlingen

Vinnarbilden som Sissi vann med, i 2009 års Jul- och Nyårstävling.

Berätta lite hur du ser på fotograferandet, vill du ta "klart" bilden med kameran eller redigerar du bilder mycket? Vad är de vanligaste redigeringarna/manipuleringarna från dig?

Jag strävar hela tiden efter att ta den "perfekta" bilden så jag slipper redigera bilderna minimalt i Photo Shop. De vanligaste redigeringarna jag gör är att jag förstärker färgerna med kontrast och nivåer samt vitbalansen, även skärpan förstärker jag med "oskarp mask" tills bilden ser så skarp och naturlig ut som möjligt. "Less is more" Självklart beskär jag och förminskar  bilderna till ett mindre format då jag oftast använder dem på min hemsida.

Har du hemsida - eller var kan man se fler bilder från dig?

Jag har en hemsida med en väldans massa kattbilder, en del är från tiden då jag endast hade min digitalkamera, men de flesta bilderna är tagna med systemkamera. S*TamTrions Norska Skogskatter.

PR S*Kaup Home Cat's Adidas. Sissi är nöjd med bil

Sissi är nöjd med bilden på PR S*Kaup Home Cat's Adidas då han poserar så bra och skärpan sitter där den skall.

Har du någon förebild inom fotovärlden? Någon speciell fotograf eller så som du tycker är bra?

Har inga direkta förebilder men om jag måste välja någon så får det bli Ulf Nilsson som arbetar som proffsfotograf och alltid tar så otroligt fina bilder.

Vi på Djurfoto.Ifokus.se tackar Sissi så mycket för intervjun, och gratulerar än en gång till vinnarbilden och vinsten i 2009 års Jul- och Nyårstävling. Vi ser fram emot fler bilder från Sissi!

mvh Martin
Medarbetare på Djurfoto.IFokus.se

Anmäl
2010-02-23 01:05 #1 av: Mari

Grattis!
Otroligt roligt att få läsa denna intervju - den har varit eftertraktad!

Anmäl
2010-02-23 08:07 #2 av: Metinia

Återigen, ett stort grattis! Och så måste jag säga att dina bilder är verkligen underbara, helt fantastiska! Och jag är kär i dina katter, jag bara älskar norska skogskatter!!

Anmäl
2010-02-23 10:52 #3 av: Sissi

Tack, vad snälla ni är!
Jag ser mig själv som en äkta amatörfotograf men med ett brinnande intresse.

Ledsen att det tog sådan tid innan jag hann svara på alla frågor till detta lilla reportage, men bättre sent än aldrig.

Anmäl
2010-02-23 12:17 #4 av: majlar

Grattis Sissi.

 

kram

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.