03. Djurfoto iFokus

På gång i ifokus!

2009-09-04 23:29 #0 av: Mari

I helgen kommer det mest troligt att bli lite nya finesser i iFokus. Och du kanske redan har märkt att något är borta?

Men det som kommer att komma ut snart, troligtvis under helgen, är följande:

Ikon för värd och medarbetare
Som värd eller medarbetare kommer du per inlägg kunna kryssa i en kryssruta som gör att det visas en ikon i inläggslistan och inlägget eller kommentaren att det är skrivet av en värd eller medarbetare. Detta gäller givetvis bara på den egna sajten.

Skriva anonymt
Medlemmar som har iFokus Plus kommer att kunna skriva trådar men se ut att vara anonym. Det är en funktion som är värdefull på sajter som tar upp lite mer känsliga ämnen.

Enklare att bli medlem i sajt
På sajten startsida finns en stor fet färglad knapp för att lägga till sajten som favorit. Förhoppningsvis gör det att fler lägger till favoritsajter.

Personligt aktivitetsindex tas bort
Vi tar bort det personliga aktivitetsindexet. Det har inte lett till bättre aktivitet, men däremot lett till mycket förvirring och dessutom sämre prestanda.

Högerspalten ändras lite
Högerspalten kommer att förändras lite när stenarna försvinner. Bland annat kommer medlemmar kunna se hur länge de har kvar på iFokus Plus och iFokus Minus och dessutom...

Chat
I högerspalten kommer det att finnas en chat för de med iFokus Plus. Chatten kommer att aktiveras för de sajter som har tillräckligt med aktivitet i forumet och om man själv vill ha chatten aktiv.

Den största risken med en chat är att det bara står "hallå?" eller "någon här?" eller "här var det dött...". Det skadar bara sajten. Därför kommer det krävas en viss aktivitet på sajten innan man får aktivera chatten.

Slutligen...
En nyhet som inte funktionsmässigt beror er så mycket är att Staffan och Niklas nu kan ändra bannern i sidhuvudet själva. Den platsen kommer att användas för att marknadsföra sajterna på iFokus, t ex när en ny sajt lanserat kan man ha en bannern för nya sajten. Om någon sajt kör en tävling kan man ha en banner för det etc. Det blir Niklas och Staffan som bestämmer vad som hamnar där, men jag tror det kan gynna aktiviteten på alla sajter.

 

 

Anmäl
2009-09-05 00:48 #1 av: KickanW

Spännande!

Är dock rädd för att anonymitets-grejen kan missbrukas. Kommer sajtvärdar kunna kolla upp vem som skriver vad, så att man kan varna folk som missbrukar det?

Anmäl
2009-09-05 01:01 #2 av: Mari

#1 Jag är också rädd för det men jag tror nig att åtminstånde sajtvärdar kan kolla upp, vet tyvärr inte mer än vad som som står i artikeln. Sajtvärden Karolina kanske har fått mer information än vad jag har luskat fram

Anmäl
2009-09-05 01:10 #3 av: IdaL

Tycker det verkar super bra grejer men som #1 säger är jag rädd för "anonymiteten" det kan missbrukas ganska lätt. Jag hoppas dock att det inte behöver vara så utan vi håller en så pass mogen nivå att vi klarar det ändå Flört 

Kan även passa på att beröma stämmningen här på djurfoto ifokus, den är verkligen super!

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.