04. Fotografer

Fotograf Kaj Krutfelt

2007-05-17 15:58 #0 av: KarolinaNowak

Kaj Krutfelt är en duktig fågelfotograf bosatt i Varberg, som numera också fått intresse för kustfoto. Jag hittade honom bland många andra fotografer via sökmotor. Kontaktade honom utan tvekan, och han besvarade mina frågor med glädje kort därefter.

Foto: Kaj Krutfelt
Berätta lite om dig själv.

Kom till jorden 1957 på Södersjukhuset i Stockholm. En stor del av min uppväxt tillbringade jag i Tornedalen och det var där mitt bland högresta tallar, granar, älvar, myggor och knott som intresset för naturen väcktes! Bor numera i Varberg fågelskådarnas meccka. Arbetar som inspektor på Södra Skog i Ullared.

Hur började ditt intresse för fotografering?

Min mor hade en instamatic kamera och som barn är man ju lite sugen på att testa saker. Det var två bilder kvar och jag fick ta de två sista bilderna! Upp på cyckeln och bort till dammen med sothönan, klättrade upp i Alen och tryckte av. Några veckor senare mäkta stolt över den svarta pricken!

Vad använder du för utrustning?

Hus: Canon 1D MK II och 30D
Lins: Canon 300/4,0 och Tamron 90/2,8

Vad gör en bra bild bra?

En mycket svår fråga att svara på! Men jag tror att det är en bild som har någon form av känsla, behaglig eller obehaglig!

Berätta lite om dina planer för framtiden.

Funderar på ett fotoprojekt

Vem eller vad är din inspirationskälla?

Skall vi nämna en fotograf så blir det utan tvekan Mattias Klum han har en sällsynt förmåga att fånga och förmedla liv, rörelse, ljus, form och färg!

Har du några tips till dem som vill fotografera fåglar?

Fotografera alla fåglar och ta bilder på det som DU tycker är intressant!

Varma Hälsningar
Karolina - Caballos De Karo

Anmäl
2007-05-19 18:41 #1 av: senna

Var inne och tittade på hans hemsida, jättevackra bilder!

Bra jobbat med artiklen Karolina, väldigt intressant! :)

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.