03. Djurfoto iFokus

Mari - The Boss!

2011-10-09 22:04 #0 av: Mari

Det är jag som är Mari, sajtvärd här inne. Mitt mål med sajten har varit att få den aktiv och därför har jag jobbat för att få in flera medarbetare med lite olika inriktningar och intressen för att få sajten så levande som möjligt. Nu känner jag att det har varit lite ruljans bland oss bakom Djurfoto.Ifokus.se ett tag och därför vill jag nu ta tillfället i akt att presentera vem jag är. De kommande veckorna kommer mina medarbetare att presentera sig med liknande presentationer.


Hur gammal är du? Berätta lite kort om dig själv.
Jag heter Mari och är 24 år, är född i Lejonets tecken vilket sägs göra mig till en bra ledare. Det sistnämnda är jag fortfarande lite osäker på om jag kan hålla med om då jag egentligen inte har så mycket för att stå i rampljuset och bossa över andra, även om det ibland kan vara lite kul Flört

Jag är uppväxt och bosatt i Hälsingland där jag trivs väldigt bra. I dagsläget är jag arbetssökande men jobbar extra på en kinarestaurang som servitris. Drömmar finns om att starta eget i fotobranchen men det är ännu bara drömmar, under tiden har jag fotograferandet på hobbynivå.


Jag och marsvinet Mumindalens Maja

Vad har du för fotoutrustning?
Jag har en canon 40D som kamerahus, till den använder jag oftast kitobjektivet, ett canon 17-85mm. Har jag inte den gluggen på så använder jag ett canon 50mm 1,4 eller ett tamron 70-200mm 2,8.

Förutom kamerahus och objektiv så har jag även en liten hobbystudio med två blixtar med softboxar. Själva studion är inte stor, är ett rum i en större källare som jag får låna, även fast jag haft studion i snart 2år så är den långt ifrån färdig, det är ett litet projekt i sig som sakta men säkert växer och breder ut sig.

Något som jag nyligen börjat använda mig av är en stor reflexskärm med olika färger, något jag verkligen kan rekomendera vid all sorts fotografering,

 

Hur länge har du varit medarbetare/sajtvärd på djurfoto?
Jag började här på sajten som medarbetare, minns inte exakt när men hade väl varit medarbetare i kanske 1år när den dåvarande sajtvärden frågade om jag var intresserad av att ta över - vilket jag var!

Detta är för mig en riktig drömsajt, tänk att kunna prata och visa det man verkligen brinner för - djurbilder. Jag drömmer och hoppas att detta forum kommer att växa och bli allt större, att fler medlemmar ska visa upp sina bilder och dela med sig av sina drömmar och mål.

 

Vad är dina övriga intressen?
Förutom mitt fotograferade så är jag väldigt intresserad av djur, jag sitter med i styrelsen för en djurskyddsförening som jag varit med och startat upp och som vi nu bygger upp med ett katthem som bas. Så man kan väl säga att jag brinner för att hjälpa djur i nöd, vilket jag tycker är väldigt givande.


Detta är Ronja, en av de katter som söker nya hem genom djurskyddsföreningen jag är aktiv i

Jag tycker även att det är skoj med webdesign och i små mängder även vanlig design för reklam och trycksaker.

Hästar och ridning har varit mitt allra största intresse, idag varken rider eller sköter jag några hästar men intresset finns där fortfarande och jag hoppas snart kunna ta upp detta igen.

Har du något husdjur? Om inte vad skulle du vilja ha?
Jag har 5st marsvin varav 3st är mina egna, de två andra har jag hand om på oviss tid från en vän.

Djur har jag haft ända sedan jag föddes, hund har alltid funnits i familjen och när jag och min tvillingbror var 7år så fick vi en gemensam kanin. Under åren har jag haft yttligare 4st kaniner, 5st marsvin, höns, ankor och fiskar. Förutom dessa smådjur så har jag även haft en Norsk Fjordhäst.


Från vänster: Squikie, Terry Terminator, Kola, Mumindalens Maja och Tiia

Hur länge har du hållt på med fotografering?
Fotografering har jag hållit på med under hela min uppväxt. Dock inte på något seriöst sätt mer än att ta bilder för det är kul. Det blev mycket bilder på mina djur när jag var yngre och hade analog kamera.

Det var inte fören 2006 jag skaffade mig en systemkamera, det var efter att jag fått tagit bort min häst som jag kände att jag behövde ha en ny hobby att sysselsätta mig med. Sedan dess har intresset för fotografering vuxit och vuxit.


Fler bilder från mig:
www.mariekengren.se
www.stirrup.deviantart.com

Följ mig gärna via facebook,

http://www.facebook.com/pages/Fotograf-Mari-Ekengren/112429675474845

 

Nu när ni vet vem som är sajtvärd och medarbetare så tveka inte att ta kontakt med någon av oss om ni har förslag eller frågor runt innehållet på Djurfoto.Ifokus.se.

Anmäl
2011-10-10 09:39 #1 av: majlar

Kul artikel. Bra läsning. Och tack för att ni är så gulliga och låter oss medlemmar ta del av den här sajten. Kram

Här kommer en blomma också

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.