2011-12-30 23:35 #0 av: Mari

När LoveYourRabbit fyllde 10år fick hon en kamera och tack vare det har hon fått upp ögonen rejält för fotografering. Nu har hon drömmar om att i framtiden få jobba med fotografi så i dagsläget jobbar hon med att utvecklas mer och mer.

Hur kom det sig att du började med fotografering? 
Oj, det var en svår fråga! Jag fick en egen digitalkamera i födelsedagspresent när jag fyllde 10 år (år 2008), kommer ihåg att jag fotade med den i stort sett varje dag och jag tyckte att mina bilder var jätte vackra, fast det skulle jag nog inte tycka nu :)
Sen utvecklades jag, och under 2010 lånade jag min pappas Fujifilm en hel del. Sen under sommaren 2010 köpte jag och min kusin en varsin Canon eos 500D, vi hade länge sökt efter bra systemkameror, och tillslut hade vi äntligen hittat den!

Hur tycker du att fotograferingen har påverkat ditt liv?
Jag tycker att fotografering har påverkat mitt liv rejält, jag ser hela tiden bra ställen och motiv att fotografera. Det har nog även gjort att jag har uppskattat naturen mer, när det är fint väder går jag gärna runt i trädgården och fotograferar lite allt möjligt, någonting som jag inte skulle gjort ifall jag inte hade börjat att fotografera. Sen hade jag nog haft oerhört tråkigt ifall jag inte börjat att fotografera, i stort sett varje kort har ett speciellt minne med sig. 

Hur ser du på dig och ditt fotograferande?
Jag har fotograferandet mest som en hobby, fotar mina egna djur men ibland kan det hända att jag får fota andra djur m.m. Det skulle vara väldigt roligt att kunna jobba med fotografi när jag blir större.
För tillfället vill jag dock utvecklas mer.

Vad använder du för utrustning när du fotograferar?
- Canon eos 500D
- Objektivet 18-55mm
- Objektivet EF-S 55-250mm 1:4-5.6 IS
- Motljusskydd
- Fjärrutlösare
- Close-Up filter +4 & +10 
Sen har jag även fyra gamla filter som egentligen är min mammas, ett av dom är rödtonat.

Hur länge har du hållit på med fotografering?
Fick ju min första kamera när jag fyllde 10, det var där allting började. Men jag tror att jag även fotograferade en hel del innan jag fick en egen kamera, möjligtvis inte så intensivt som jag gjorde då, men när man var iväg någonstanns så var det säkerligen oftast jag som höll i kameran. Så ja, jag har väl hållit på med fotografering i drygt 3-4 år.

Har du någon förebild inom fotografin?
Jag har faktiskt inte direkt någon förebild, oftast fastnar jag för speciella bilder. Dock har jag massvis med personer som jag tycker fotar väldigt bra, men nej, ingen direkt förebild.

Finns det någon mer stans man kan hitta dina bilder?
Jag äger ingen fotohemsida, men på min kaninhemsida www.conejoshk.weebly.com och även på min blogg www.conejoshk.blogg.se. Får väl se till och skaffa mig en fotoblogg :)

Har du något bra tips till alla Djurfoto iFokus medlemmar som kan vara användbart vid fotografering?
Tänk på att komma ner i djurens höjd, vissa bilder kan vara finna uppifrån, men då ska djuret titta upp och in i kameran, inte neråt!
Sen måste man även ha mycket tålamod när man fotar djur, det är inte bara att få katten att sitta stilla och sen tro att man kan ta den perfekta bilden med ett klick, det krävs arbete för att få den perfekta bilden!