2012-01-28 13:30 #0 av: Mari

Ingela.N. har alltid fotograferat på ett eller annat sätt och det har mest varit på skoj. Flest bilder blir det på alla hennes djur eller barnen. Kika in i denna artikel så får ni se ett urval av alla hennes fina bilder.

Hur kom det sig att du började fotografera?
Oj jösses.. Jag har på ett eller annat sätt alltid fotograferat.. Mest på skoj då.. Men sen jag fick mina söner så har det blivit mer.. Och djuren har jag alltid tyckt om att ta foto på.. Nu har jag en del djur att ta foto på så det bli ju en hel del foton. 2 hundar, 3 katter, 4 guldhamstrar, 1 marsvin och 2 gerbiler.. Och barnen tar jag också mängder av foton på.. :)

Hur tycker du att fotograferingen har påverkat ditt liv?
Jag vet faktiskt inte.. Men tycker att det är roligt och ha en massa foton att sitta och titta på.. Antingen vanliga eller digitala.. Jag springer ju förvisso inte och har med mig kameran alltid.. Men där finns ju kamera i mobilen, så den finns ju alltid med.. Så ser jag en möjlighet att ta foto så gör jag det.. Kan va allt från träd till en fin himmel.. Och givetvis djuren och barnen..

Hur ser du på dig och ditt fotograferande?
Ja hehe, jag är ju ingen super fotograf.. Utan jag har det mest som hobby.. Men jag kan ta ganska bra foton enligt mig själv.. Min sambo tycker jag tar för mycket foto, speciellt på djuren.. Får alltid dom dör orden ”du och din kamera”.. Men sen kan han ändå tycka det är helt ok att ta så mycket foton..

Vad använder du för utrustning när du fotograferar?
Ja det är en helt vanlig digitalkamera.. Eller ja 2 stycken faktiskt.. En Samsung Digimax A503 med 5 megapixel och en Samsung S630 med 6 megapixel.. Att jag använder 2 det är för att dom är lika dåliga båda två, fast på olika funktioner.. Den ena kan inte ta bra bilder på långt håll (även med zoom) och den andra tar inte bra bilder på nära håll.. Så då får jag göra så här.. Plus att jag använder kameran i mobilen ler.. Så allt som allt 3 olika kamerer..
Önskar att jag hade haft råd med en systemkamera..

Hur länge har du hållit på med fotografering?
Ehm, ja det är väl se så där 13-14 år.. Det började när jag gick i högstadiet.. Men då var det endast med en vanlig kamera.. Så där fick man vänta och se hur fotona blev ler.. Så mycket bättre med digitalkamera.. Det har blivit så mycket mer nu dom sista 4-5 åren.. Minst en gång om dagen ler..

Har du någon förebild inom fotografin?
Nä det har jag nog inte.. Tror inte det iaf..

Finns det någon mer stans man kan hitta dina bilder?
Finns nog inte så mycket just nu.. Eftersom jag håller på så fort jag har tid att uppdatera och lägga in nytt.. Bäst är att kika in med jämna mellanrum.. ;)

http://ladyofdarkness.weebly.com/
min hemsida och blogg

http://www.raindrops.n.nu/ min hamstersidaHar du något bra tips till alla Djurfoto iFokus medlemmar som kan vara användbart vid fotografering?
Det är inte kameran som tar fotona utan det är den som är bakom kameran.. Så även om man inte har en så värst avancerad kamera så kan man ändå få till bra bilder.. Tänk på var/vad det ska tas foton.. Ute eller inne.. Att inte ha blixt på kan ibland vara en lösning om bilderna inte blir som man vill.. Men ibland kan det behövas blixt.. Hur är ljuset där bilden ska tas.. Ibland kan man få ställa in kameran, beroende på det.. Som ibland när jag ska ta ute på eftermiddagen och det börjar bli skumt, då för jag ställa in kameran för det.. Träna är en sak som man kan hålla på med, innan man börjar ta foto på allvar.. Att ha en liten fotostudio (för smådjur) kan också vara ett alternativ.. Vad jag själv tänker på är att inte ha för ljust just framför kameran, utan kanske mer en bit ifrån vid sidan eller ovanför (i form av taklampa).. Sen att vara i djuret höjd underlättar.. Tålamod är ett måste när man fotar djur, man får inte en perfekt bild med första fotograferingen (inte jag iaf)..