10. Tävlingar

Djurfoto Ifotos Fotograf 2015

2016-02-13 12:00 #0 av: Martin

Vi har ju inte haft någon "Årets fotograf" på Djurfoto under 2015 men inofficiellt tycker vi ändå att den som under året totalt sett lyckats bäst i tävlingen Månadens bild kan benämnas "Årets Fotograf". I år var det - precis som under 2014 otroligt många fina bidrag men en fotograf har stått ut ur mängden på ett annat sätt det här året. 2014 var det Artlay och OlleA som delade på titeln med vars två "Månadens bild"-utnämningar. Nu skall vi se hur det gick 2015...

Och vinnare är - i överlägsen stil får vi säga - OlleA!

Stort grattis Olle!

Med inte mindre än 5 utnämningar 2015 befäster han titeln som Årets Fotograf på Djurfoto i Fokus. Tittar man dessutom på totalt 2014-2015 så har han 7 utmärkelser av 24 möjliga, alltså mer än var fjärde! Och mer imponerande är att han har inte två utmärkelser med samma djurart, utan det är olika djur varje gång (han har förvisso ett med ett rådjur och ett med rådjur&räv så delvis samma men ändå helt olika bilder).

Räv&Rådjur, Foto OlleA

Under 2015 har hundar visat sig vara mest framgångsrika motivet (3 nomineringar). Fördelningen "vilda" djur respektive husdjur/tamdjur är 7 för vilda och 5 för tamdjuren.

OlleA visar prov på stor mångsidighet i sin fotografering genom att lyckas komma nära många olika motiv, stora som små och få härligt skarpa foton med bra ljus. Två av bilderna från 2015 är vid fågelmatningen vilket visar att man inte alltid behöver ge sig ut på långa strapatser i skog och mark för att lyckas.

Större Hackspett, Foto OlleA

GuUuLd kom tvåa 2015 med två härliga motljusfoto, ett med hundar i skogsmiljö och ett på en häst. Stort grattis också till GuUuLd!

Hundar i härligt motljus; Foto GuUuLd

Totala resultatlistan för 2015:

5 OlleA (Större Hackspett, Ekorre, Räv&Rådjur, Dovhjort, blåmes)

2 GuUuLd (Hundar i skogen, Häst)

1 VSK  (katt)

1 Callas14 (Svan)

1 peafie (hund)

1 Moalinn (groda)

1 skogsmurmeldjur (hund)

mvh Martin
Medarbetare på Djurfoto.IFokus.se

Anmäl
2016-02-13 14:08 #1 av: OlleA

Tack Martin! Väldigt roligt att du gillar mina bilder så mycket. Extra roligt tycker jag att det är att du uppmärksammar att jag fotograferar många olika djur. Häromkring är jag ofta känd som "rådjursfotografen" och att rådjuren hör till mina favoriter kan ju inte förnekas. Men jag är intresserad av alla vilda djur och vill gärna ge en så allsidig bild som möjligt av vad det finns för djur i mina marker.

Grattis till er andra på resultatlistan! Glad

Olle

Anmäl
2016-02-13 15:25 #2 av: Martin

Tittar man på alla dina bidrag går det ju inte att undvika att märka att rådjur är en av dina favoriter, men tittar man som sagt på fotona som vi bakom Djurfoto Ifokus valt ut till månadens bilder (de bidrag du vunnit med) så är det ju som sagt egentligen 7 helt olika artporträtt (eller 6 artporträtt och en situationsbild).

Kul överlag tycker jag att det är stor variation i typen av vinnare, både vilda djur resp tamdjur men även bildspråket är olika.

mvh Martin
Medarbetare på Djurfoto.IFokus.se

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.