09. Månadens Bild

Månadens bild - februari 2016

2016-03-13 22:18 #0 av: Martin

En härlig månad med stort och smått, och i alla dess färger. Nästan helt färglösa vinterbilder, och härligt färgglada bilder i solupp- och nedgångar som gett nästan brinnande bakgrunder. Det stod och vägde länge... men nu är den korad. Månadens bild, februari 2016. Grattis GuUuLd!

Efter att ha klickat upp alla bilder och bläddrat fram och tillbaka och börjar stänga ner de flikar där bilderna inte höll (många var mycket bra, men höll inte i jämförelse med de andra) så hade jag till slut tre kvar. Två som jag upplever är väldigt lika, porträtt på ett djur med bra skärpa och fina färger. Och sedan en tråd med några bilder som kanske inte var tekniskt lika bra, men fortfarande med bra teknik - och där det dessutom händer något. Många av bilderna i månadens tävling är porträttbilder, därför är det väldigt kul när det händer något (jag personligen gillar det nästan bättre än porträttbilder även om jag själv oftast lägger upp porträtt också).

Efter att ha vägt fram och tillbaka, för och emot så stod en vinnare klar. Grattis GuUuLd till månadens bild i februari, med ditt foto på en kampfisk!

Vinnare Månadens Bild - Fotograf GuUuLd

GuUuLd har i sitt foto fångat ett porträtt med hög närvaro och bra skärpa, inte helt enkelt med akvariefoto genom glas. Kampfisken är också isolerad och framträder som en liten härskare. Kanske hade fotot vunnit på lite större skärpedjup, men samtidigt blir det läckert där färgerna från kampfiskens huvud och bröstfenor går igen som bakgrund med lite svagare framtoning.

Av de andra som var med länge var det OlleA's på en större hackspett. Han hade två sådana bilder i februari där den andra som inte höll hela vägen egentligen är ett bättre porträtt, men så har han den här där det händer grejor... antingen har hacke landat så att det skvätter snö, eller så hackar han så att det skvätter snö.

Delad andraplats, Fotograf: OlleA

Länge satt jag och tittade på Callas14's fasanbilder. Inte lika skarpa och fina som de två ovanstående, men tekniskt ändå bra att hantera båda snön, action och fasanernas färger.

Delad andraplats. Fotograf: Callas14

Ett stort tack till er tre, och alla andra som skickat in bidrag till månadens bild februari!

Ta nu tag i era kameror och ge er ut, än är det mycket kvar av mars om ni vill vara med i racet.

mvh Martin
Medarbetare på Djurfoto.IFokus.se

Anmäl
2016-03-24 17:57 #1 av: Mari

Wow vilka bilder! Här har man varit frånvarande en hel del pga jobb så man blir positivt överraskad av denna artikel. 

Tänk att vi har såna fantastiska fotografer som medlemmar. 

Anmäl
2016-03-24 21:34 #2 av: GuUuLd

Åh, vad roligt! Skrattar

//GuUuLd,  Admin på: L-mal.se, Redaktör: Örebro akvarieklubb

-IE Photography- 

Instagram: idaephoto

Anmäl
2016-04-14 14:42 #3 av: Odd

Underbart vacker bild, bra fångat! Kär

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.