10. Tävlingar

Årets påskbild

2016-04-22 14:42 #0 av: Moalinn

Vinnaren av påsktävlingen blev medlemmen GuUuLd! Vi frågar om hon anser sig ha utvecklats något sen sist hon blev intervjuad och hon ger även bra tips vad man ska tänka på innan man ger sig ut för att fotografera.

Tycker du att du har utvecklats något sen sist?
Ja det har jag nog gjort, tycker jag. Det är nog dock främst inom redigering  jag utvecklats mest men har även lärt mig ett och annat när det kommer till själva fotograferandet också Glad Har köpt en del ny utrustning, bl.a. ett par objektiv, nya studioblixtar och mer studioutrustning överhuvudtaget.

Sist låg fokuset på akvariefiskar och räkor, är det fortfarande det du fotograferar mest eller har du ändrat inriktning?

Nu fotograferar jag mest hundar och ute i naturen. Visst fotar jag fiskar och räkor ibland men inte lika ofta längre.

Fotograf: GuUuLd

Har du kvar samma utrustning eller har något ändrats?
Jag har köpt på mig en del ny utrustning, t.ex. ett Canon EF 135mm f/2L & Canon EF 100-400 f/4,5-5,6L Glad


Vad har du för drömmar och mål med fotograferingen?
Skulle jättegärna vilja starta eget och jobba med fotograferandet någon gång i framtiden, men det är inte aktuellt riktigt än.

Fotograf: GuUuLd

Vad är dina bästa tips för lyckade djurbilder?
Oftast får jag en idé om hur jag vill att det ska se ut när jag fotar så jag försöker planera, men eftersom det är djur så blir det oftast inte helt som man tänkt sig iaf. då djuren inte alltid tycker att mina idéer är lika roliga som jag tycker Glad

Tips är svårt, men att köra med ljusstarka objektiv med så lågt bländartal som möjligt och snabba slutartider. Tänker man sig att fota utomhus (då tänker jag mer t.ex. sin hund, häst etc.) någonstans så reka gärna på platsen innan och kolla hur solen ligger vid den tidpunkt du tänkt dig osv. så blir det enklare när man väl kommer dit och ska fota Glad

Fotograf: GuUuLd

Grattis till GuUuld!

Här kan ni läsa den förra artikeln där hon senast svarade på frågor om fotograferingen.

Mvh Moalinn. | moalinnahlstrom.se
Sajtvärd för Naturfoto & Musik
Medarbetare på Djurfoto

Anmäl
2016-04-25 21:41 #1 av: Martin

Grattis GuUuLd!

mvh Martin
Medarbetare på Djurfoto.IFokus.se

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.