Annons:
Etikettermånadens-bildartikel
Läst 3667 ggr
Martin
2016-07-02 05:56

Månadens bild - juni 2016

Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.

Det märks att sommaren är här, dels ett mindre inflöde men samtidigt ljusa skira foton eller klassiska sommarmotiv med grönt gräs, fina blommor eller blå himmel som fond till djuret i fokus. En av våra trogna deltagare, OlleA, har haft en bra månad med (som vanligt) en massa fina foton. Svårt att välja denna månad, men ganska snabbt så stod det mellan två foton. Efter att tittat fram och tillbaka under ett tag så blev det till slut ett logiskt val...

Det blev en close-up på en gömd hare och dess öga som tittar tillbaka på en mellan grässtråna och där himmel och konturer speglar sig bra. Grattis OlleA till månadens bild juni!

Månadens bild, juni. "Ögat". Foto: OlleA

Det är fascinerande hur väl hararna känner sig helt trygga med sitt kamouflage, tätt tryckta till marken. Har man inte sett den så ser man den sällan förrän den nästan flyger upp precis intill en och studsar iväg med sina karaktäristiska hopp, som nästan påminner om ett minirådjur. Jag har aldrig fått uppleva det själv, men haren är ju även känd som "boxaren" då de när de slåss om gunsten hos damerna står på bakbenen och slåss om vem som skalla dra längsta strået.

Bland många andra känner jag att vi nog får visa den här granna bocken också, som god "runner up" till haren.

Råbock på blomstrande äng. Foto: OlleA

Jag har inte haft tid och möjlighet att vara ute i skog och mark så mycket, så jag njuter istället av foto som detta här på forumet. Nu börjar semestern för mig så mitt i småbarnslivet tänkte jag försöka ta mig tid att vädra kameran i naturen också och inte bara här hemma.

Fortsatt trevlig sommar på er, och grattis OlleA till en bra månad fotomässigt!

mvh Martin

Annons:
OlleA
2016-07-02 10:45
#1

Tack Martin! Roligt att du gillar mina bilder. 🙂

Olle

Upp till toppen
Annons: