10. Tävlingar

Resultat Augustitävlingen

2016-09-18 08:57 #0 av: Martin

Ett par veckor efter att tävlingen har avgjorts kommer här resultatet... En tävling med ganska få tävlande och med möjligheten till poäng för mer än en bild per deltävling gjorde att tävlingen blev spännande då en deltagare skickade in två fina bidrag i varje deltävling medan de andra bara skickade in ett, sånär som på en av sajtens duktiga fotografer som skickade in dubbla bidrag i en kategori. Det blev avgörande då det länge stod och vägde mellan denna medlemmen som vann två kategorier och placerade sig högt i dem andra också, och den medlem som tog poäng med båda sina bilder i alla deltävlingar utom den sista... Ett stort grattis GuUuLd till segern i Augustitävlingen! Ett presentkort på 3 månader Guld-medlemskap på Moderskeppet.se kommer med posten!

Så här gick det i de olika deltävlingarna:

Motljusdeltävlingen fick bara tre bidrag så det blev poäng till alla. Poängsystemet var ju som bekant 5 p för förstaplatsen, och sedan 3-2-1 till plats 2-4. GuUuLd har tidigare skämt bort sajten med många fina hundporträtt men frågan är om inte detta är ett av de vassare. Nästan som i en dröm sitter den svarta hunden men där man ändå ser blicken glimma till, och den ljusa fina bakgrunden är inte utfrätt och den svarta hunden har ändå konturer och struktur. Ett svårt foto att få till men det här har GuUuLd gjort riktigt bra. Maleficum kniper både andra- och tredeplats med sina hundar och vi konstaterar att hundarna är människans bästa vän.

1:a plats i kategorin Motljus. Fotograf GuUuLd

Motljus:
5 p: GuUuLd
3 p: Maleficum
2 p: Maleficum

Kategorin värme slutade likadant som motljus faktiskt. GuUuLd bidrar med ännu ett härligt hundporträtt, två collies (?) som sitter i en skogsglänta och ljuset faller in. Jag upplever värme både i motivet (hundarna), men kan även känna sommarvärmen i skogsgläntan. Kanske tävlingens bästa bidrag?

Maleficum tar andra- och tredjeplatsen här också och efter 2 deltävlingar står det 10-10 mellan GuUuLd och Maleficum.

1:a plats i kategorin Värme. Fotograf GuUuLd


Värme:
5 p: GuUuLd
3 p: Maleficum
2 p: Maleficum

I kategorin Rörelse kom det in 4 bidrag och en ny deltagare presenterade sig. På Sajten är han dock inte ny, utan en av våra främste skribenter och kanske den som bidrar med flest foton. Inte helt oväntat var det också ett av favoritmotiven som Olle A skickade in; rådjur. Just detta fotot en mor och hennes kid. Jag hade svårt att bestämma  mig för om det eller om GuUuLds porträtt på en häst som kommer mot kameran skulle kamma hem förstapriset, men symmetrin i Olles foto där både mamman och kidet har samma pose. 5 p till Olle A alltså och 3 p till GuUuLds hästfoto. Maleficum tog också 3 p i kategorin genom sin 3:e och 4:e plats.

1:a plats kategorin Rörelse. Fotograf OlleA.
2:a plats kategorin Rörelse. Fotograf GuUuLd

Rörelse:
5 p: OlleA
3 p: GuUuLd
2 p: Maleficum
1 p: Maleficum

Svartvitt är en av mina favoritkategorier. Man kan ofta få till riktigt fina porträttfoto och det är kanske främst i det sammanhanget jag själv använder svartvita foton. Men Agda presenterar sig här i tävlingen och tar hem förstaplatsen med ett foto med otroligt mycket känsla tycker jag. En gråhund, en bit bort i en glänta. En silhuett bland skuggorna. Mycket närvaro och ett foto som får en att tänka till. Är den ensam? Står den och vittrar efter vilt? Väl värt 5 p! GuUuLd tar andraplatsen med en hund som bara står och tittar rakt in i kameran, med en blick som är otrolig. Vilken närvaro! Det var tätt mellan det och Agdas, men det blev en andraplats. GuUuLd tar även tredjeplatsen med ett hästporträtt medan Maleficum tar fjärdeplatsen.

1:a plats i kategorin Svartvitt. Fotograf Agda.
2:a plats i kateforin Svartvitt. Fotograf GuUuLd

Svartvitt:
5 p: Agda
3 p: GuUuLd
2 p: GuUuLd
1 p: Maleficum

Vinnaren blir GuUuLd som jag tycker har bidragit (som vanligt) med foton i genomgående mycket hög kvalitet, såväl tekniskt som med motiv och komposition. En inspirationskälla för mig och jag hoppas också för andra fotografer här på sajten. Hon tar förstaplatsen 4 p före Maleficum som kommer på en god andraplats. På andraplats kommer Maleficum som var den som var mest aktiv i att skicka in, och skickade in två bidrag i varje deltävling.

2:a plats kategorin Motljus. Fotograf Maleficum.

Tack även till OlleA och Agda som delar tredjelpatsen med vars en seger (5 p).

Totalt:
18 p: GuUuLd
14 p: Maleficum
05 p: OlleA
05 p: Agda

GuUuLd vinner ett presentkort Guld-medlemskap (3 månader, värde 297 kr) på Moderskeppet.se. Ett sajt för bildkreatörer och fotografer med kurser i fotografering och bildredigering. Bland kurserna kan nämnas t.ex. Hundporträtt, bröllop, Lightroom, Photoshop mm. 

Stort grattis GuUuLd och tack alla som deltagit.

mvh Martin
Medarbetare på Djurfoto.IFokus.se

Anmäl
2016-09-18 18:07 #1 av: Maleficum

Grattis GuUuLd till en väl värd förstaplats!

Hemsida
Deviantart, foton, teckningar och målningar
Instagram

Anmäl
2016-09-19 17:29 #2 av: GuUuLd

#1 Tack så jättemycket & Grattis till andraplatsen! Partajar

//GuUuLd,  Admin på: L-mal.se, Redaktör: Örebro akvarieklubb

-IE Photography- 

Instagram: idaephoto

Anmäl
2016-09-19 20:48 #3 av: Mari

Grattis till er alla! Rolig tävling, hoppas det blir fler gånger!

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.