08. Bildhantering

Bästa bildredigeringsprogrammet?

2009-11-29 10:41 #0 av: Kronängens

Hej!

Jag ska köpa ett bildredigeringsprogram. Har använt ett gratisprogram förut, men vill nu ha ett som kan mer. Vilket rekommenderar ni? Är det Photoshop Elements som är bäst eller finns det andra bra?

Anmäl
2009-11-29 22:42 #1 av: Qepta

Jag använder mig utav Adobe Photshop CS3 och CS4 och är mycket nöjd med programmen!

Har testat Photoshop Elements men det är inget för mig, CS3 är enkelt och mycket bra så det rekomenderar jag starkt.

Anmäl
2009-11-30 12:45 #2 av: elektra1

Jag redigerar en del. Och tycker också CS3 Och CS4 är bäst.

Anmäl
2009-11-30 18:53 #3 av: Moalinn

Jag använder mig av Photoshop elments 6.0 och jag är nöjd!
Lätt att hantera och allt sånt. Men jag tror helt klart att CS3 och CS4 är mycket bättre. Men Vissa saker i CS3 och 4 kan vara för komplicerat för mig (har testat kompisens).

Mvh Moalinn. | moalinnahlstrom.blogg.se
Sajtvärd för Naturfoto & Musik
Medarbetare på Djurfoto

Anmäl
2009-11-30 19:56 #4 av: Kronängens

Nu har jag en fråga här. Är Adobe PS CS3 och 4 ett helt annat program eller är det den stora betalversionen av Photoshop?

Anmäl
2009-11-30 20:17 #5 av: Metinia

#4: Se det så här; CS-varianterna är proffsprogrammet och Elements är amatör-programmet. Det skiljer ganska mycket i både pris och vad man kan göra med dem. Elements passar bra för den som inte redigerar allt för avancerade saker och klarar sig bra med ganska mycket förinställningar. Vill du dock redigera dina bilder på mer avancerade sätt tycker jag att du bör satsa på CS. Dock kan även en nybörjare/amatör klara av CS (det är egentligen inte särskilt svårt att göra grundgrejerna), men om man inte vill göra avancerade saker tror jag att det är onödigt att lägga pengar på det.

Jag tycker du ska känna efter själv hur mycket du vill redigera dina bilder. Håller du dig på en ganska grundläggande nivå (självklart går det göra mer avancerade saker också, men det är lite krångligt då mycket är förinställt) tycker jag att du ska välja Elements p.g.a. den stora prisskillnanden. Elements är trots allt ett mycket bra program och man får det man betalar för. Kanske du kan gå in på Adobes hemsida och se om de har testversioner utav dem båda?

Hoppas du hittar det som passar dig, :)

Anmäl
2009-11-30 22:22 #6 av: Kronängens

Tusen tack för upplysningen! Tror jag börjar med Elements eftersom det skiljer rätt mycket i pris och jag inte vet om jag kommer att fastna för det här med redigering. Vill mest kunna fixa mina kattbilder ifall jag har tagit dem i för dåligt ljus osv.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.