03. Kritik - Medel

(M) Höstkanin

2013-10-05 14:23 #0 av: MarHai

Har precis köpt en svart bakgrund till studion och håller på att lära mig hur man ska ljussätta för bästa resultat. Har bara fotat med vit bakgrund förut.

Här är en av de första försöken. Att det svarta örat försvinner in i bakgrunden stör mig mest.

/Martina, sajtvärd på kanin.ifokus
Solbackens kaniner
Uppfödning av Holländsk kanin & Japansk kanin

Anmäl
2013-10-06 13:53 #1 av: Moalinn

Jag vet inte riktigt vad det är men på något sätt så känns bilden platt, iallafall kaninen. Hen ser lite inklippt ut, vet inte om skärpan kanske ligger fel - har lite svårt att se sånt tyvärr. Tycker även att äpplet stör då blick dras dit hela tiden.

Men annars har du verkligen fått med hösten och härliga färger i bilden. Om jag hade tagit bilden hade jag dock placerat kaninen mitt bland löven.

När det handlar om ljussättning så är det bara att testa sig fram, finns egentligen inte så mycket rätt eller fel, handlar mer om att ljuset ska lysa upp motivet utan att ge några konstiga skuggor eller liknande. Du kanske hade kunnat satt ett ljus bakifrån? Eller lite uppifrån riktat mot örat så det inte försvinner så?
Ja, jag vet inte haha. Förlägen

Mvh Moalinn. | moalinnahlstrom.se
Sajtvärd för Naturfoto & Musik
Medarbetare på Djurfoto

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.