05. Fotografera Djur

Tydligare bilder?

2013-10-17 20:19 #0 av: Northernlights KU

Försöker fota kaniner som hoppar, men det går lite sådär eftersom bilderna alltid blir mer eller mindre suddiga. Så länge kaninen sitter still går det att få riktigt grymma bilder, men när kaninen springer eller hoppar blir de som sagt suddiga.

Fotar med en Canon Ixus 125 HS 16.1 och har hittills bara haft den "automatiska" inställningen. Går det att göra några andra inställningar som gör bilderna på rörliga föremål tydligare, eller bara några andra tips att tänka på?

Tacksam för alla råd och tips! Glad

//Hälsningar Nybörjarfotograf

Typ såhär brukar alltså bilderna bli:

Anmäl
2013-10-17 20:29 #1 av: Moalinn

Jag har ingen erfarenhet av din kamera så jag kan inte ge några tips den vägen, det jag kan säga är för att kunna frysa en rörelse måste man ha en snabb slutartid.

Går det att ställa in manuella inställningar? För isåfall är det bara att börja läsa om iso, slutartid och bländare! Skämtar

Mvh Moalinn. | moalinnahlstrom.se
Sajtvärd för Naturfoto & Musik
Medarbetare på Djurfoto

Anmäl
2013-10-17 20:38 #2 av: Northernlights KU

#1 Yes, det går att göra manuella inställningar. Jag får börja plöja igenom instruktionsboken angående det du nämnde och se om det blir bättre Skämtar 

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.