04. Kritik - Hård

(H) julkort

2013-12-05 20:51 #0 av: tezzla

på mina pojkar

Anmäl
2013-12-06 18:48 #1 av: MarHai

Det första jag såg var den fula speglingen i glasögonen. Sen skulle jag ha sett att hela julklappen var med, samt beskära bort en bit till höger så elementet inte syns. Väldigt charmiga hundar :)

/Martina, sajtvärd på kanin.ifokus
Solbackens kaniner
Uppfödning av Holländsk kanin & Japansk kanin

Anmäl
2013-12-07 16:37 #2 av: tezzla

tack, det var så dåligt ljus så det enda  objektiv jag kunde ta var det längre tyvärr, fick stå i andra hörnet i rummet, den enda inställning som funkade var sport, blixt gjorde ju tyvärr glsögonen värre, tips på det?

Anmäl
2013-12-07 22:03 #3 av: Mari

Det är verkligen svårt att få bort speglingar i glasögon! Har testat många olika varianter när jag hade min studio och det slutade med att man fick ställa blixtarna i olika positioner och även rikta dem mot en reflekterande vägg så ljuset liksom studsade mot motivet. 

Nu ser jag att du inte har studioblixtar utan det verkar vara ett fönster som blänker - antingen om man drar en gardin för så ljuset inte bli lika starkt eller om du får hunden att liksom kika åt något annat håll så inte det reflekterar, men det känns som ett evighetsjobb och blir extra svårt när djur är iblandat. Tycker du har lyckats bra ändå :-) 
hm, kanske om det går att få ner glasögonen mer på hundens nos så kanske de inte reflekterar lika mycket? Att hunden liksom kikar upp över glasögonen eller hur jag ska förklara. 
Testa lite olika varianter om du har möjlighet!


Jag tycker hela bilden är charmig och rolig, hoppas du är med i vår tävling med just temat julkort, fina priser denna omgång :-)

Anmäl
2013-12-08 20:12 #4 av: tezzla

tack för tips, har ju bara en vanlig systemkamera, ingen extra blixt eller något, är inte så duktig på inställningar heller måste jag erkänna, sportfunktionen funkar bra till en nybörjare som mig Gapskrattar

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.