03. Kritik - Medel

(M) Trana

2015-07-16 13:21 #0 av: pernillaoscarsson

Kritik på denna :)

Anmäl
2015-07-16 15:52 #1 av: fluffis

Störtskön bild och fågel!

Det blå i bakgrunden hade jag kunnat klara mig utan men det är en petitess. Annars gillar jag strecken som speglar sig i bakgrunden. Det ger lite liv i bilden (inte för att det behövs men ändå).

Anmäl
2015-07-17 00:17 #2 av: Huygens

Otroligt bra bild.

Jag kan inte tekniken så bra, men någon sa att man skulle hålla utkik efter ensidiga färger. Det kanske är svårt för den mörka bakgrunden, det vita området på huvudet, kan man ändra exponering eller nåt så man får med fler detaljer?

Om det är en ren exponeringsfråga eller något med färgdjupet, vet inte om det är till hjälp, kolla detta inlägg.


Anmäl
2015-07-17 00:36 #3 av: pernillaoscarsson

#1 Försökte precis att ta bort det men tycker inte att det såg så fint ut, så det blå får vara kvar :) Men kan hålla med dig om att bilden blivit bättre utan :P

#2 Antar att du syftar på det vita fältet i ansiktet på tranan? Funderade lite över det då jag redigerade bilden. Jag redigerar alltid bara kurvorna så att det blir rätt färgbalans i bilden. Kan även lägga på lite skärpa då och då när jag tycker att det behövs, som bilden ovan :) hur som helst så medger jag att jag inte heller blev helt nöjd, tyckte med att det blev för vitt men orkade nog inte riktigt bry mig.

Jag provade i alla fall nu att ändra kurvorna till en viss del, sedan bygga nytt lager för att ändra kurvorna fullt ut på den blivande bilden. Sedan kopierade jag det bita fältet från lagret jag sparat och kopierade in. Nu tycker i alla fall jag att det blev bättre och ser naturligare ut, eller vad säger du? ;)

Anmäl
2015-07-17 01:09 #4 av: Huygens

Ja, suverän bild.


Anmäl
2015-07-18 08:59 #5 av: Truffles

Andra bilden blev bättre då det vita inte är så utfrätt. Jättefin bild.

Anmäl
2015-07-18 09:50 #6 av: Martin

Andra bilden en klar förbättring. Nog svårt att ta bort det blåa om man inte beskär bilden. Jag höll en bit papper över den översta delen av bilden för att se hur det sett ut om man beskurit bort lite i överkant för att få bort bryggan (som jag tror de blå är), tyckte det blev rätt bra. Men dock en petitess. Bilden är i övrigt suverän, grattis till bra foto!

mvh Martin
Medarbetare på Djurfoto.IFokus.se

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.