07. Fotoutrustning

Tips på systemkamera

2015-12-25 21:13 #0 av: LovePoppy

Funderar på att köpa mig en systemkamera, men finns så många, så skulle behöva tips! :)
Vad använder ni för kamera? Skriv gärna för och nackdelar med den. Är den snabb på att ta bilder på tex kaniner i rörelse? Blir bilderna skärpta? Lättanvänd? m.m.

Anmäl
2015-12-26 20:54 #1 av: leemland

Om man får bra bilder handlar till största del på om personen bakom kameran kan sin sak eller inte. 

De frågor du bör ställa dig själv för att folk ska kunna hjälpa dig är : 
Vad ska du ha kameran till? 
Din budget? 
Och de viktigaste - Har du intresset så att det är lönt att köpa en systemkamera? 

Och ett tips till dig är att använda sökfunktionen - både här inne och inne på foto.ifokus. Lipar Du kommer ha stor nytta av de Skämtar 

/ J 
"So complicated, Look how we all make it, Filled with so much hatred, Such a tired game"         Sajtvärd för aupair.ifokus.se/    &  bakverk.ifokus.se/

Anmäl
2015-12-26 23:21 #2 av: Moalinn

Några fler frågor värda att ställa, har du använt systemkamera innan? Vilken typ av kamera vill du ha, en som du kan växa i och lära dig mer eller en som du kanske kan "ha en framtid med" (om du förstår vad jag menar)? Det finns så kallade nybörjarkameror och det finns kameror som är lite mer avancerade och det finns de som är väldigt avancerade.

Jag själv började med analog kompaktkamera som sedan byttes mot en digital kompaktkamera, sedan började jag lära mig att använda en digital systemkamera för att sedan köpa min egen som jag sedan bytte ut bara ett år senare - alltså var min första systemkamera bara pengar i sjön i princip. Kameran jag köpte senast var en Nikon D7000 och jag har nu haft den i 5 år (ganska så exakt faktiskt). Därav anser jag att första systemkameran är något man borde tänka över väldigt noga, då det handlar om mycket pengar. :)

Mvh Moalinn. | moalinnahlstrom.se
Sajtvärd för Naturfoto & Musik
Medarbetare på Djurfoto

Anmäl
2015-12-27 07:23 #3 av: Martin

Jag använder en Canon Eos 60D, den har skapligt snabb seriebildtagning. Beroende på vilka inställningar och objektiv jag använder kan jag ta bra bilder på hästar i rörelse, vilket i princip alla kameror kan (i alla fall de där man själv kan ställa in slutartid osv). Sen har vissa en större förmåga att göra det i fler situationer (dåligt ljus osv) för att de kan hantera högre ISO eller för att man använder ett ljusstarkare objektiv än annars).

Hur stor är din budget? Du behöver både kamera och objektiv om du skall ha systemkamera. Förmodligen behöver du minst två objektiv om du dels vill fotografera hästar kanske på lite håll men även kunna fotografera saker som är närmre i din vardag.

Ett alternativ är någon av de många kompaktkameror som är ljusstarka. Där vet jag inte så mycket om dem för jag har inte testat dem men det finns många kompakter med motsvarande brännvidder upp mot 400-600 mm med bländare 2.8 rakt igenom som har fått skapliga betyg. Och som kanske kan vara alternativ.

mvh Martin
Medarbetare på Djurfoto.IFokus.se

Anmäl
2015-12-27 18:35 #4 av: LovePoppy

Jag har fotograferat länge och är väldigt intresserade av det. har länge önskat mig en systemkamera och nu har jag bestämt mig för att köpa mig en! :)

Jag har gått en fotokurs i skolan där vi fotograferade med systemkamera i svartvitt och framställde bilderna själva!

Jag vill ha en hyfsat lättförståelig kamera som man kan utvecklas med.

Jag har fotat en del med andras systemkameror på kaninhoppningstävlingar.

Det jag främst kommer att använda den till är att ta kort på hoppande kaniner. Så ett bra zoomobjektiv kommer jag behöva.

Jag har fastnat lite för Nikon D5300 och Canon EOS 700D. Vad tror ni om dem?

Anmäl
2015-12-27 23:30 #5 av: Taggeman

Här en jämförelse mellan kamerorna. Bildkvalité o brus är bättre på Nikon.  http://versus.com/sv/canon-eos-700d-vs-nikon-d5300

                         Medis på Fågelskådning iFokus

          🦅 ><> ><> ><> ><> (^I^)><> ><> ><> <>< 🦅

Anmäl
2015-12-27 23:34 #6 av: Moalinn

Du får ingen dålig kamera oavsett vilken du väljer. Jag föreslår att du går till en fotoaffär och ber om att få känna på kamerorna. Ena märket kan kännas bättre än det andra.

Eftersom att jag själv har Nikon säger jag att D5300 är ett klokt val då det är en riktigt bra kamera.

Mvh Moalinn. | moalinnahlstrom.se
Sajtvärd för Naturfoto & Musik
Medarbetare på Djurfoto

Anmäl
2015-12-28 22:37 #7 av: LovePoppy

Har kollat runt massor och läst om massor av kameror. Har fastnat för Nikon D7000 och Nikon D7100. Har hittat ett bra erbjudande på Nikon D7100 dessutom!

Vilken skulle ni ha valt; Nikon D7000 eller Nikon D7100 och varför?

Med vänlig hälsning Johanna

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.